onsdag 30. september 2009

Bildutmaning

tesas scrap har en bildutmaning där man ska inspireras av bilden ovan.

Jag tänkte tyg och blommor när jag såg på bilden så nu fick jag användning för tyget som jag köpte i USA. Nu kan jag ångra mig att jag inte köpte ändå mera än de 3 tygbitarna för det var så enkelt att använda och gav ett exklusivt intryck!
Jag försökte också att få med färgerna som var på bilden men det kanske inte syns så bra att jag sprayade grön glimmermist på spetsduken som är ovanpå tårtpappret.


Fotot är taget när vi var i en riktigt gammal liten plats i Montana som heter virginia city.

Bloggcandy!

Being Barkeryd firar 15.555 besökare med den hær härliga candyen! Jag håller tummarna och hoppas på tur!

tirsdag 29. september 2009

Blåbärs-mun

Ett till bidrag till bloggpartyt har jag hunnit med att göra. Till den här utmaningen så skulle man inspireras av den här bilden ovan.


Jag valde att färgerna och den runda formen på trädet.

Se en boll

Nina har en utmaning som går ut på att ha
¤ Minst tre mönstrade papper
¤ Minst sex blommor (valfri form, sort och matrial)
¤ Någon sorts färg som ni kluddrat med
¤ Något av trä
¤ Bling & glitter
¤ Något utstansat


Det utstansade är den cirkeln vid fotot, blinget har jag på den stora blomman och trä - fågeln.
På bilden så är det en Saga som var så lycklig när vi gick på stranden och vi hittade en boll som någon hade glömt.

mandag 28. september 2009

White rim

Den här är gjord efter en skiss på Magdas scrapbooking.
Bilderna är tagna på white rim som var den absoluta höjdpunkten på USA resan. Helt otrolig natur och vilken väg!

søndag 27. september 2009

cowboy coffee

This layout is made for ScrapFITs challange nr 4: Cosmo Cricket products and use a picture of anything but people.
This picture is taken outside a cafe in canada, the name of the place is cowboy coffee. I just loved that little cafe, it had such a beautiful garden.

StrandturIdag har vi varit på Hauklandssand i regnvädret! Vi for ilag med Tale och hennes mamma Ann-merete och vi storkosade oss i regnet. Tusen tack till Ann- Merete för iden!
Det enda som var synd är att jag är lite rädd när det regnar för att kameran ska ta skada.

Love ( the american breakfast)

Pysselpetra har också en utmaning med på bloggpartyt. Man skulle ha distresser eller spraymist och ett hjärta med på en LO. Jag hoppas att mitt blir godkänt med att jag har mitt hjärta med i titeln annars så kan jag säkert hitta en plats att sätta ett hjärta. :)
Nu har jag äntligen fått mina bilder från USA semestern! Det här är en bild från en pannkaksrestaurant i Idaho där vi stoppade och åt frukost. Lillan var riktigt happy fast hon helst hade velat haft soppa (som hon jämt ville ha).

lørdag 26. september 2009

Sweet girl..


of mine. En LO gjord efter utmaningen till Lilo som var att ha med 5 av hennes favoritsaker och fick man med alla 10 så fick man en extra lott. Jag måste såklart försöka få med alla 10 som är: mönstrade papper, lager på lager, ruggade kanter, maskinsöm, broderat, små detaljer, häftklamrar, blommor, tags, crackle paint (eller annan färg).

fredag 25. september 2009

sand-lek

En LO till svensk scrapbookings månadsutmaning som var glädje.
Jag ser att bilden blev alldeles för gul men nu går vi mot mörkare tider och då är det ju nästan omöjligt att fota.
Fotot är tagit i USA, Torrey pines state park där vi var förra året. Saga var så lycklig när hon fick gräva i sanden i någon timme, det var mycket mera populärt än att sitta bilen.

Jag älskar oväder

Maja har en utmaning i sin blogg om att scrappa i svart+vitt och en färg till.
Min LO är om min kärlek till oväder, som det ofta är här. Jag älskar att gå på stranden och fota när det blåser och himmlen är mörk ( men det ska inte regna). Fotot är en gigantisk förstoring av Hauklandssand i januari 09.

torsdag 24. september 2009

Utah är vackert

En LO till Nicolas bloggutmaning. Man skulle inte ha blommor, band, stämplar men måste ha bling, knappar och titel med tre ord.
Bilden är tagen förra året i Canyonlands nationalpark i USA, Utah har verkligen världens vackraste natur ( tror jag). Jag gillar verkligen bilderna därifrån men dom är ju bara så svårscrappade, det är ju inte så att man kan slänga på blommor och vilka färger som helst. Så tack för inspirationen till att scrappa den här bilden! :)

onsdag 23. september 2009

Rosa utmaning!

Thats just so cute har en utmaning om att scrappa i rosa och här är mitt bidrag.
Bilden är från i somras när vi var på stranden och plockade snäckor.

Fröken söt..

eller cute as hell. :) A little birdie told me har en utmaning om att bara använda sånt som man hittar i hemmet. Det var verkligen en utmaning för jag har ju sån lust att ta på lite glimmermist, distresser eller akrylmålning.
Det jag har använt är en pappkartong som jag hittade i förrådet, en duk, blommor från IKEA, ett band från ett paket med en filt, virkad blomma från en duk, knapp som har ramlat av en soffa, fjäril från ett paket med handdukar, tag från ett klädesplagg ( tack Emma) och förpackningen till en lepsyl.

mandag 21. september 2009

Sang # 19


STM er DDEs steg. Jeg har valgt settningen handa di trygt i (har da valgt att sette in ordet pappas istedet for min).
Visst er min norsk god? :)

Kärlek

En LO gjord till STM sang # 18. Jag tycker att ordet kärlek passar så bra till den här bilden av mina föräldrar som har varit ilag sedan de var tonåringar. Jag får verkligen hoppas att jag och Jan kan se lika kärleksfulla ut om 30 år som de gör ! :)

søndag 20. september 2009

En liten docke-mamma

Ett till bidrag till bloggpartyt. Malwa har en bingoutmaning där jag har valt raden: overlay + band + häftklammrar + metalldeko.

Tack för blommorna

Till min stora sorg så lägger en av mina norska favoritbloggar ner. ScappeMania avslutar med ett sista ordutmaning: tack.
Det här är en 12x12 LO med en enorm förstoring, lite svårt att pynta med ett så stort kort. :)

lørdag 19. september 2009

Krabb letaren

Här är mitt tredje bidrag till bloggpartyt! Det är cath som har en utmaning om att använda färgerna brunt och rosa.


Ett klistermärke från american crafts.


En blomranka urklippt från ett sei-papper.

Helgebonus på STM!

Här är mitt bidrag till STM som har en helgbonus där man ska scrappa om hösten.
Saga skulle alltid smaka på rönnbär förra året fastän hon visste att de inte smakade gott.


Det här är egentligen ett hårspänne jag köpte till Saga på semestern men hon tappade bort dom hela tiden så jag övertog dom som var kvar till min scrapping. :)
Jag har sprayat med glimmermist för att dämpa den skarpa oranga färgen och satt på ett brunt band för att dölja det svarta.

fredag 18. september 2009

Se så söt jag var

Mitt andra bidrag till bloggpartyt. Jag är ju som sagt ingen stor fan av skisser men Sofias fick min fantasi igång!
En lite ego tiltel men jag tycker faktiskt att jag var riktigt söt här.. eller kanske det bara var en duktig fotograf! :)

Jag vill ha drops till frukost

En LO till kliss og klæsj bonusen på scrapping the music.
En usel bild men formen på LOn är inte det allra enklaste att fota.
Jag har tagit pappen som jag har grisat på när jag har sprayat glimmermist,målat med akrylfärg och klippt ut en form av ett annat papper.
Bilden är tagen i somras när Saga inte ville ha annat än drops till frukost. Så lessen kan man se ut då mamma säger nej. :)

Less

Det är ju bloggparty runt om i svenska bloggar och här är mitt första bidrag. Den är till Ankis utmaning om att scrappa stort.
Eftersom jag inte har framkallat några bilder från resan så tog jag ett gammalt foto av mig som jag hittade hos mina föräldrar.

Äntligen hemma!

Nu har vi äntligen kommit tillbaks till Norge efter en låång semester! Jag har haft ont i huvudet och varit så fruktansvärt trött men nu är jag i bättre form och nu ska jag uppdatera bloggen igen med lite nya saker.
Jag måste väl visa det jag har hittat på scrappeshoppingen min.. De amerikanska scrapparna har lite annan stil än vi här i norden måste ju sägas, där är det jolees som gäller, inget ont om det märket men jag vill ha prima!
Ja det var väl allt (tror jag) som jag shoppade på ca 10 butiker. Nu gäller det bara att hitta igen allt när man ska scrappa! :)

fredag 4. september 2009

Portland

Jättefin camping i Californien och vi var helt ensamma där. Det var en otroligt stilig väg dit som slingrade sig ovanför en älv och bland en massa träd.


Utsikt från campingplatsen.


Här var det massor med elk som visst var en slags stor hjort. Det står massor med folk runt djuren och tar kort, jag kan inte helt förstå varför man nästan ska sitta på hjorten och ta kort.


Jan klättrade upp i ett gigantiskt träd.


Trolsk stämning i skogen.


Träden är verkligen enorma i Redwood national forest.


Första möte med havet på flera veckor.


Vacker tältplats i Oregon.


Saga har fått en elektrisk Dora tandborste och Dora tandkräm. Äntligen så är det inte en kamp om att borsta tänderna utan det görs med ett leende på läpparna.

Här går jag med ivriga steg mot scrapping butiken!


Gutte-do som Saga kallar det.. Jag har lyckats fått min fobi för ute-toaletter över på henne..


Det var ganska så irriterande med stränderna på Oregon kusten, allt kostade pengar. Man kunde inte stoppa och se på stranden utan att betala mellan 3-7 dollar och då blir det inte många stränder man går ner på.

Legg til bilde
Otroligt vacker strand men den påminde mig om Lofoten, samma dimma (skodda) som kommer in från havet.


I trädgårds-utställningen på Oregon state fair.


Här så var vi på Oregon state fair där vi fick se på massor med djur (här är det kanin-utställning) . Det är som en gigantsik marknad med precis allt möjligt av mat till premiering av kaker.


Vi var på enchanted forest park igen! Den här var lite mera välordnad än den kanadensiska versionen. Allt var så bra ända till vi tog spökelseshuset som kanske var lite väl skrämmande men det är ju ganska så typiskt i USA att man kan få ge barnen trauma för livet men visar man ett bröst så blir det ett himla liv.

Det blev inte tid nu till att skriva så mycket men nu är vi på tur till några butiker för att shoppa.