tirsdag 31. august 2010

Ploppland

För mig som är galen i utmaningar passade ju det bra med den här skissen på Scrapgalen där man skulle kombinera den med ett tema och en ikke scrappig sak.
Till dom som inte ser vart jag och Saga är så är vi på andra våningen i karusellen. :)
Ploppland heter egentligen Plopsaland men vi retades lite med saga och sa Ploppland. Hon tyckte att det lät ut som bæsj så dit ville hon då inte fara! Men det var verkligen överraskande bra, helt perfekt för en 5-åring!

søndag 29. august 2010

Varmt

Pappersbiten har en rolig utmaning där man ska använda siffrorna 1-8 bara en gång.

Här har jag använt:
1. Fjäril
2. Brads
3. Foton
4. Band
5. Papper
6. Halvpärlor
7. Stickers
8. Blommor

fredag 27. august 2010

The enchanted forest

Scrappehuset har en Tim Burton inspirations utmaning som jag har gjort den här layouten till. Först så tänkte jag att det här var då omöjligt men så kom jag och tänka på den här bilden när vi var i the enchanted forest i USA. Så både bilden och färgerna är sån inspirerad av Tim Burton.
Av någon anledning så är det helt omöjligt att fota sån att färgerna helt kommer till sin rätt, det blir endera delen för skarpt eller för blekt.

Bästisar

När jag såg skissen på skissedilla kom jag och tänka på dom här bilderna som jag har haft så länge utan att scrappa. Inte speciellt nöjd med resultatet men man kan ju inte var på topp jämt. :)

mandag 23. august 2010

nam nam

Mitt bidrag till bonusskissen på skissedilla.
Ser att jag nästan bara scrappar om desserterna som vi åt på våran semester. Men dom var ju så goda att varenda en som vi åt förtjänar sig en egen layout! :)

lørdag 21. august 2010

Memories


Jag kunde bara inte låta bli när jag såg den här väggen i Frankrike, Saga bara måste posera med den nyinköpta katten!
Gjord efter en skiss på prima bloggen.

tirsdag 17. august 2010

Lac de castillon

Här är mitt bidrag till veckans skiss hos skissedilla.
Några bilder från ett dopp i en sjö i frankrike. Skönt med ett stopp i bilkörandet! :) Det var otrolig fin färg på vattnet men det var bara en stenstrand och det var inte så behagligt att gå på.

mandag 16. august 2010

Ser du rødt..

heter en utmaning på Thats just so cute. Rött är egentligen en färg som jag verkligen tycker är en utmaning att använda så det här var ju en flott konkurranse där man fick tänka till lite.

søndag 15. august 2010

"Load it up"

Anonyma scrappare vill att man ska se stoppfulla kresjoner där man testar gränsen mellan "mye" och "for mye".
Det känns som om min layout kanske ligger mer i kategorin "for mye" men av och till så är det bara så roligt (artigt) att bara lassa på med papper och pynt. :) Här blev jag av med massor med restpapper som är en hög som bara blir större och större.

lørdag 14. august 2010

Fransk middag

Jag gillar verkligen färgutmaningar så när scrappiness har en utmaning om att framhäva färgen orange så måste jag ju bara bli med. Nu kanske det blev lite väl mycket blått på den här men jag tycker att det passade bättre med en färg som bröt av med det oranga.
Bilder från Frankrike där vi upplevde en liten kulturkrock när vi skulle ha middag. Tydligen så kan man inte bli serverad mat närsomhelst utan det är ganska så strikta mattider så vi fick verkligen prova på dom franska desserterna under resan. :)

torsdag 12. august 2010

Havs-fynd


Alltid när vi är på stranden är det lika omöjligt att inte komma hem med en påse med fynd från stranden som här när vi var i nordfrankrike. Det finns ju så många stenar och snäckor som bara måste plockas. :)
Gjord till utmaningen "hjerte i fokus" som papir i hjertet har.

onsdag 11. august 2010

Se på myrorna

Mitt bidrag till skiss 72 på Skissedilla.
Som tur är så är Saga inte rädd för myror för det har inte varit helt fritt för dessa små kryp i sommar. I Italien var hela utsidan av vårt tält täckt med myror men den enda reaktionen hos henne var att hon skulle fånga dom och ha dom som husdjur.

søndag 8. august 2010

snäcksamlaren


Scrappordet # 6 hos scrappehuset är minnen. Ett ganska så typiskt sommarminne här är att samla snäckor och stenar på stranden. Vi brukar komma hem med stora påsar med snäckor och stenar efter varje strandbesök.

lørdag 7. august 2010

vilken fantasi du har

Äntligen har jag scrappat efter ett långt uppehåll! Det blev 2 foton från sydfrankrike där Saga ivrigt pratar utanför tältet.
Scrappad efter sista skissen på skissedilla.

fredag 6. august 2010

Hemma!

Efter en en lång semester i många europeiska länder har vi kommit oss hem till Norge igen.
Men jag har lyckats bli förkyld igen så jag har inte mer än kommit mig på jobb förrän jag blir sjuk igen, helt enkelt fruktansvärt irriterande att jag aldrig ska bli ordentligt bra. Nej nu ska jag ta mig massor med frukt och vila så ska väl mitt imunförsvar snart vara på topp igen!


Nu några bilder från semestern. Här är ett från österrike som var otroligt fint men lite ostabilt väder. Där upplevde vi våran längsta hagelskur, det var som om himlen öppnade sig i 45 minuter och ner kom enorma kulor av is.


Frankrike var landet som blev min stora favorit på turen. Otroligt fin natur och såå läckra bakverk! Fyrkanten på bilden är nog en av de godaste tårtor som jag har smakat i mitt liv, det var en explosion av smaker som fullständigt smälte på tungan. Jag dräglar bara på tanken!Men det som var mindre bra med Frankrike var fransmännens ovilja till att prata engelska. Nu ska jag erkänna att jag har läst franska i 3 år ( för ca 25 år sedan) men jag har aldrig använt det så det mesta har blivit glömt.


Så till sist ett foto av det värsta hotellet jag någonsinn har bott på. Vi var en aningen desperata för det var regn i luften och allt var fullt så jag blev så glad när jag hörde att det här hotellet var ledigt så jag kollade inte ut rummet först utan tog det osett. Det skulle jag aldrig ha gjort för det var ett litet rum på loftet utan lufkonditionering så det var varmt som en bastu. Om man ser på hotellnamnet så rimmar det på ett annat ord på engelska och det borde väl ha varnat oss! :)