mandag 28. mars 2011

En lift

Jag har liftat Tonje som är vinnaren av  utfordring # 25 hos scrappekammaret. Jag har då mest liftat färgerna eftersom hon hade gjort ett kort. I brist på en bra titel har jag bara tagit datumet, en klassiker när man saknar fantasi.
Så till en liten nyhet: jag är månadens gästdesigner på nättidningen allt om scrap!

søndag 27. mars 2011

hallon

Upptäckte nu att titeln är felstavad men jag orkar inte ta en ny bild med rätt stavning. Det kan bli en del intressanta fel när man scrappar framför TVn kl ett om natten, jag har fått till de mest otroliga färgkombos bara för att jag har för dålig belysning men den här gången blev det en felstavning.  
Bilder från Tyskland då Saga sköljde hallon utanför tältet. Gjord efter en skiss hos en liten butik

torsdag 24. mars 2011

Gult..

är inte fult! Gult är faktiskt en av mina absoluta favoritfärger att scrappa med så det var ju en perfekt utmaning på scrapperiket där utmaningen var att scrappa med just färgen gul.
Bilder från USA 08, där Saga och Jan ser ut över Kalifornien.

tirsdag 22. mars 2011

18 maj 08

Jag har gjort en Lo till Thats just so cutes utmaning om att scrappa i bruntoner.
scrappade gamla bilder då jag nästan bara framkallade bilder från 08 sist när jag skickade efter foton.

mandag 21. mars 2011

En sandwich i öknen


Faktiskt riktigt kul att scrappa i 12x6 igen! Det här är mitt bidrag till scrapptorget, där jag är inspiratör. Om ni vill läsa och se mera bilder från den här LOn så klicka er in dit.

Glöm inte bort att ScrappTorget har ett DT-call ute nu! Klicka här så får ni veta mera!

søndag 20. mars 2011

Jag firar våren och ett DT-call! (avslutad)


Jag firar den ankommande våren med en bloggcandy som innehåller glimmermist, prima blommor, 34 st A4 prima papper, 24 st 6x6 prima papper , några pärlblad och några chipboardträd från maya road.
Vad ska man då göra för att vara med? Jo:
1. ta med blid och länka från din blogg
2. skriv här att du gjort nr 1
3. om du vill ha 2 lotter så kan du lägga mig till i din blogglista. Då skriver du här en 2 så jag vet att du får 2 lotter.
Bloggcandyn varar fram till 24 april.
Om vinnaren inte hör av seg inom 3 dagar dras det en ny.
Den som inte har blogg och vill vara med kan skriva vilken av mina layouter som är en favorit.

Scrapptorget letar efter en ny DT medlem så nu hoppas jag att just du söker och även norrmän är välkomna att söka! Läs mera här om hur du ska göra för att bli medlem i vårt fantastiska gäng!

Kammerpikenes lift!

Det är en ny utmaning på scrappekammaret! Det är en liftutmaning så in på scrappekammaret och se om det är någon av kammerpikene du vill lifta! :)

Jag liftade en LO av Linda/pysselbus och orsaken till att jag valde just denna layouten är för det ovanliga och stiliga oppsettet som jag följde ganska så mycket.

lørdag 19. mars 2011

Skissedilla # 103


Här är min tolkning av veskans skiss hos skissedilla. Jag längtar verkligen tillbaks till USA och då mest till den fantastiska naturen som finns där. Jag ändrade lite på den färdiga titeln till lets go back för det är ju just det jag har lust till. :)

fredag 18. mars 2011

ni leker pirater

En ganska så clean LO för att vara mig men jag vet inte helt om jag ens har någon speciell stil.. kanske det att använda starka färger är mig?
Jag har sytt ett rutmönster under bilden och limmat fast en osteklut på det sydda. Annars så är det en doilie från ett primaemballage, några knappar och prima blommor.
Med den här deltar jag på kreativa krumsprings knappar og söm utmaning.

tirsdag 15. mars 2011

Neej!

En layout scrappad efter skissen hos stellas. Jag undrar verkligen vad jag tänker med när jag inte använder journalingkort så min handskrift blir lite rakare men det är kanske det som ger min LO lite personlig charm! :)
Jag har jobbat från 07 till 18.30 så det blir ett väldigt kort inlägg för nu har jag inte mycket fantasi att skriva om något.

søndag 13. mars 2011

smile


Mitt inspiratörbidrag till 100 % norr, den här gången är det ordet leende/smile som man ska tolka. Bli med du också! :)
Jag harkombinerat den utmaningen med en utmaning på papiravisen där man ska använda 2 tekstiler - bakgrunden är tyg och så är det en gammal duk under bilderna, 10 perler - dom ska vara där alla under blomstergrenen men när jag fotade försvann dom under bladen, 3 knappar - är under bilderna.

Foton och en LO


Mitt inspirationsbidrag till månadens utmaning på scrappTorget. Man ska använda pastellfärger och sy och tävlingen avslutas 23/3 så bli med du också!
Det var ganska så utmanande att scrappa i pastellfärger för det är väl inte dom färgerna som blir mest använda av meg. Men det är ju det som är så bra med utmaningar att man får pröva på lite nytt. :)

Så några foton från våran grilltur igår.


En istapp blir ett perfekt svärd.Det har blivit internett cafe på Hauklandssand!

Det är egentligen otroligt vad skräp som driver till land. Det finns alltid något spännande att se på när man går på stranden.

Så till sist lite självskryt :) Se här på kreative krumspring och på sketchy colours  där jag överraskande kom med bland topp 4!

lørdag 12. mars 2011

Daisy vill också leka


En ganska så dålig bild men vi har varit ute hela dagen så det blev mörkt innan jag hann att fota.Det har ju varit underbart vackert väder idag så vi har varit ute och grillat och lekt i snön, man måste ju passa på när det är bra väder. :)
Gammalt foto av hunden Daisy som också vill vara med och leka med Saga.
Gjord efter en skiss hos sketchy colours och så har jag använt ordet lek som är utmaningen hos scrapperiket.

torsdag 10. mars 2011

Sötnos


Lite annorlunda layout för att vara mig men det är en scraplift av en LO på scraphuset. Det kan ju vara en bra ide att lifta när man vill pröva något nytt men jag tycker egentligen att den blev lite tråkig.. Jag tycker ju att dom här pappren är så fina men det är ju egentligen inte helt mig då jag gillar starka färger. Det är ganska så konstigt att när andra skapar med lite mjukare färger så är det bara vackert men när jag gör det blir det tråkigt.

onsdag 9. mars 2011

Blås!

Av någon anledning så skrev jag 10 istället för 1 när jag beställde bilder så det blev ju en hel hög av samma kort. När jag såg skiss # 102 på skissedilla så fick jag en ide för 3 av fotona så nu är det bara 7 kvar. :)
Inget mönsterpapper är använt här utan bara glimmermist och doilies köpt på etsy.

mandag 7. mars 2011

Grilla


En layout som är gjord efter thats just so cutes färgutmaning där man ska använda brun, grön och vit.
Några gamla foton från en campingtur från våran favoritplats på hammarøya.

søndag 6. mars 2011

Blått hav


Scrap & hobby har en utmaningstyp som jag aldrig har gjort förut så jag måste ju bara pröva att följa receptet på den här tävlingen. Jag vet nu inte om jag gjort helt rätt men roligt var det ialla fall!
Bild från 08 då vi var en liten tur på favoritstranden Hauklandssand.

Dammsugar-dans


Jag har ju fel på min skrivare så jag har skickat efter en massa mindre foton från en butik men jag började med år 08 så det är det som är orsaken till att jag nästan bara scrappar gamla bilder numera. Fotona som är på den här layouten är när Saga dansade omkring med dammsugaren då vi var på besök i Söråker.
Lon är scrappad efter en skiss hos Lscrapbooking.

Så till lite självskryt: Jag vann på thats just so cute med den här! (tryck på här)

lørdag 5. mars 2011

Ny utfordring hos scrappekammaret!


Scrappekammaret har en ny skissutfording med en flott premie från hobbykunst! Bli med du också! :)
Det här är mitt inspirationsbidrag till skissen. Bilder från en offroadtur i Moab, USA där vi var i 08.

onsdag 2. mars 2011

Laga sandkaker


Scrappehuset har varje månad en liftutmaning och den här månaden liftas en LO från en scrappare som heter frynologia
Jag har ju också fallit för trenden med osteklut vilket var mycket bättre än en gasbind som jag har använt förut för det blev alldeles för tjockt med en sån.

tirsdag 1. mars 2011

babysten

Det är inte så ofta jag scrappar i 12x6. Jag trodde när jag började att scrappa att det var mitt favoritformat så jag köpte på mig 2 sådana album som bara står tomma men nu är det dags att fylla upp dom för här fick man inspiration till att tänka i nya banor.
Fotot är taget på en liten semester tur till Hammarøya i 08. Det var under den stora babyperioden i Sagas liv, allt var en baby till och med en sten.
Layouten ær gjord efter en skiss hos thats just so cute.